Tortui be gliuteno Jums reikės:
2 apelsinų
6 kiaušinių
1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
230 g cukraus
210 g smulkiai maltų migdolų
2 šaukštų kakavos
7 šaukštų Dida Boža figų džemo
Aptepimui: Dida Boža figų džemo arba šokoladinio glajaus
Paruošimas:
Virkite apelsinus vandenyje apie 2 valandas. Atvėsinkite juos.
Iš atvėsusių virtų apelsinų išimkite kauliukus, o po to trintuvu apelsinus sutrinkite į košę.
Į plaktuvą sudėkite kiaušinius, cukrų, maltus migdolus, kepimo miltelius, kakavą, Dida Boža figų džemą ir viską išmaišykite.
Supilkite į kepimo popieriumi išklotą formą ir kepkite apie 45-60 minučių (priklausomai nuo orkaitės) 180°C temperatūroje be ventiliatoriaus. Maždaug kepimo viduryje kepimo formą uždenkite folija.
Štai ir gardus tortas be gliuteno. Leiskite jam atvėsti formoje. Tortą aptepkite Dida Boža figų džemu arba lydytu šokoladu bei papuoškite lazdyno riešutais.