DŽIOVINTI VAISIAI

Džiovinti vaisiai ir uogos - maistingas ir sveikas užkandis bei patiekalus gardinantis ingredientas. Jie lengvai virškinami, aprūpina mus energija. Džiovinti vaisiai suteikia galimybę vasaros skoniais mėgautis šaltuoju metų laiku, o iš tolimųjų kraštų atkeliavę egzotiški džiovinti vaisiai padeda atrasti naujus skonius. 

Džiovinti abrikosai, slyvos, razinos ar obuoliai dažnai naudojami kepiniuose. Be cukraus džiovinti mangai ar ananasai primins egzotiškus kraštus ir taps labai gardžiu, sveiku desertu. Cukruotomis kivi riekelėmis, braškėmis ar ananasais pagardinsite košes ar natūralų jogurtą. Džiovintos datulės yra ypač naudingos mūsų organizmui ir gali pakeisti cukrų kepiniuose ar desertuose. 

Švarūs, kruopščiai atrinkti džiovinti vaisiai pakeliuose paruošti valgyti. Ragaukite ir mėgaukitės skonių skirtumais bei nauda organizmui. Džiovinti vaisiai kur kas maistingesni nei saldumynai, todėl įtraukite juos į kasdienę mitybą. Jais galite pradžiuginti ir vaikus. 

Skaityti daugiau

Aktyvūs filtrai